Tien smoesjes

Sommige jongens (en meisjes) gebruiken smoesjes om niet te hoeven vrijen met een condoom. Deze smoesjes moet je natuurlijk niet geloven en als meisje zijnde moet je sterk in je schoenen durven staan om dan toch naar het condoom te vragen. Hieronder staan wat smoesjes die gebruikt kunnen worden, maar gelukkig kunnen we de smoesjes ook weerleggen. Zo heb je tenminste altijd een antwoord klaar, mocht dit nodig zijn.
Sommige dingen gelden hier voor meer voor meisjes, want het is algemeen bekend dat mannen meer moeite hebben met een condoom.

1. Jij stelt voor om een condoom te gebruiken en je vriend vraagt meteen: ‘Vertrouw je mij niet?’ Dit is natuurlijk heel erg op het gevoel inspelen en als je nog 0,0 sekservaring hebt zal je misschien sneller naar je vriend luisteren. Maar dit moet je natuurlijk niet doen! Je weet nooit wat je vriend met zijn ex(en) heeft gedaan. Stel dat één van hen een soa had, maar je vriend weet dat niet, dan zit jij er straks mee. Dus gebruik altijd een condoom, ook als je vriend teveel op je gevoel inspeelt. Wordt hij dan boos, dan houdt hij waarschijnlijk niet genoeg van je en is het voor jou misschien iets makkelijker om je vriend te dumpen. Voor hem dan tien anderen.

2. Het kan zijn dat je het met een condoom niets aan vindt. Je vriend voelt niets en jij vindt het eigenlijk ook maar een glibberig ding. Of je bent een stuk minder geil als je het woord condoom hoort. Gelukkig zijn er verschillende soorten condooms waardoor je toch een hoop pret in bed kunt hebben. Je hebt condooms met ribbels (voor meer stimulans), een condoom waardoor je als man minder snel klaarkomt door middel van een goedje wat in het condoom zit (hier ben je als vrouw natuurlijk ook zeer tevreden mee, want jij krijgt zo extra aandacht), extra dunne condooms (zo voel je allebei veel meer) en condooms met glijmiddel (mocht je toch kurkdroog zijn vanwege het woord condoom, dan heb je alsnog geen pijnlijke seks).

3. Het kan zo zijn dat je na het uitgaan in bed belandt met een ontzettend knappe jongen. In ‘the heat of the moment’ bedenk je je gelukkig net op tijd dat je graag een condoom wilt gebruiken. Helaas heeft de knappe jongen niet zo 1,2,3 een condoom bij de hand. Besluit dan niet om het dan zonder te doen, want je weet nooit of die knappe jongen toevallig een soa onder de leden heeft. Geen condoom is ook geen seks. Met andere woorden, je zoekt fijn je eigen bedje thuis op of je blijft slapen maar hebt dan geen seks met elkaar.

4. Een goede smoes is: ‘Ik ben allergisch voor rubber.’ Natuurlijk kan dit, want er zijn mensen die echt allergisch voor rubber zijn. Dus wij willen hier absoluut niet mee zeggen dat iedereen die zegt allergisch te zijn, liegt. Maar tegenwoordig hebben ze speciale condooms uitgebracht die anti-allergieën zijn. Zo kan je met je allergie toch een condoom gebruiken.

5. Een andere goede smoes is: ‘Ik ken niemand met een SOA en ik heb ook niets.’ Dat je niemand kent met een SOA is misschien nogal logisch. Niet iedereen die een SOA heeft gaat met een big smile op een feestje vertellen dat hij ofzij een SOA heeft. Maar dat je zelf niets hebt, dat weet je niet. Sommige SOA’s zie je namelijk niet. Chlamydia is zo’n SOA. Je merkt niet dat je deze SOA hebt en toch kun je na lange tijd onvruchtbaar raken. En wie weet heb je hier meerdere mensen mee besmet. Dus vrij veilig of ga een SOA-test doen zodat je weet of je misschien chlamydia hebt. Dan kunnen ze bij de GGD je gelukkig nog medicijnen geven om de SOA, in dit geval chlamydia, te bestrijden.

6. Je vertelt aan je vriendje dat je graag een condoom wilt gebruiken tijdens het vrijen. Het kan zijn dat je vriendje zegt dat zijn piemel slap gaat hangen als hij het condoom moet omdoen. En dat willen jullie nu juist niet. Je kan altijd zeggen dat jij het condoom wel om wilt doen. Want van jouw warme handen wordt zijn piemel snel weer stijf.

7. Je zult ongetwijfeld wel gemerkt hebben dat condooms van rubber zijn en rubber kan best stinken. Sommige jongeren vinden dat een reden om daarom maar geen condoom te gebruiken, want de stank overheerst teveel en daardoor heb je geen zin meer in seks. Je kunt dit oplossen door je vriend of vriendin in te smeren met slagroom/jam/chocoladepasta/vla. Daardoor ruik je het rubber niet meer. Enig nadeel is misschien dat het een ontzettende rotzooi wordt.

8. Je wilt condooms gebruiken maar je vriendje zeg: ‘Ze hebben mijn maat niet.’ Condooms zijn er in alle soorten en maten. Zelfs voor ontzettende olifantenlullen is er nog wel een condoom te verkrijgen. En hoe groter de piemel hoe pijnlijker het misschien voor jou is. Dus dan begin je sowieso al niet aan seks.

9. Meiden, zorg altijd dat je zelf condooms bij de hand hebt! Als je vriendje of je date ze vergeten is dan hoef je niet onveilig te vrijen. En het is helemaal niet erg om als meisje condooms te kopen. Je komt zo juist over als een sterke vrouw en niet als een sloerie zoals veel meisjes denken.

10. Als je de pil slikt hoeft dat niet meteen te betekenen dat je dan maar moet vrijen zonder condoom. De pil zorgt er namelijk voor dat je niet zwanger kan raken, maar helpt niet tegen SOA’s en we gaan ervanuit dat je ook geen SOA wil. Daarom moet je altijd een condoom gebruiken, je bent dan sowieso beschermt tegen SOA’s en ook nog eens tegen ongewenste zwangerschappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: