Help! Ik heb een SOA

Hoe is het om een SOA te hebben? Eigenlijk wil niemand dat ervaren maar sommige mensen komen er toch achter doordat ze onveilige seks hebben. Evelynn is iemand die erachter kwam hoe het is om chlamydia te hebben. Lees hier het interview met haar.

“Ik was 16 jaar en ik had al een half jaar een vriend gehad maar toch had ik altijd alleen maar veilige seks. Op een gegeven moment ging het uit met mijn vriend en kreeg ik iets met een andere jongen. Hij was de derde jongen met wie ik seks had en omdat er bij hem niets abnormaals te zien was had ik onveilige seks met hem. Je verwacht natuurlijk niet dat je een SOA op gaat lopen. Op dat moment wisten wij alle twee niet dat hij chlamydia had.

Na een maand of 2 merkte ik tijdens het uitgaan opeens dat de wc in die kroeg heel erg stonk, echt een vieze visgeur. Maar toen ik later nog een keer naar de wc ging merkte ik dat het niet de wc was die zo stonk, maar ik het zelf was. En een vieze visgeur was niet de enige klacht die ik had. Ik had veel meer afscheiding dan ik normaal altijd had maar ook jeukte het heel erg en had ik overal blaasjes. Daarnaast had ik ook nog eens pijn in mijn onderbuik. Ik ben toen de volgende dag gelijk op internet gaan zoeken wat het zou kunnen zijn en kwam er al heel snel achter dat ik waarschijnlijk een SOA had. Het rare was dat de jongen helemaal geen klachten had en ik dus juist alle klachten had die je maar kan opnoemen.

Ik heb mijn moeder opgebeld en heb het haar verteld zodat ik het maar even kwijt was. Ik heb een hele goede band met mijn moeder namelijk. En ik heb het gelijk tegen de jongen gezegd van wie ik de SOA had. Daarna heb ik de GGD gebeld met de melding: ik denk dat ik een SOA heb. Toen heb ik een SOA-test gedaan, dat was echt het naarste dat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Ik kwam een kamertje in waar ik een vragenlijst in moest vullen over mijn sekspartners en allerlei andere vragen over seks. Daarna ging ik met de man die mij zou onderzoeken een klein kamertje van ongeveer 3m² in, waar hij mij vertelde dat ik al mijn kleren onder mijn heupen uit moest trekken. Ik stond echt met mijn bek vol tanden en heb toen alles maar uitgetrokken en mijn kruis met mijn handen beschermd zodat niemand het kon zien.

Toen zei die man dat ik op een stoel moest gaan liggen. Het was zo’n stoel met van die beugels waar je dan je benen in moet leggen, echt verschrikkelijk. Toen ging die man opeens even weg en toen hij weer terugkwam had hij een eendenbek bij zich. Dat is een warme nijptang en die deden ze in mijn vagina en klapten ze open zodat ze met een wattenstaafje 2 monstertjes van mijn slijmvlies konden nemen. Eigenlijk konden ze gelijk al zien dat ik een SOA had maar toch moest dat allemaal nog. Die monstertjes deden ze in een potje en toen kwam er ook nog eens een vrouw binnen die zei dat ze even bloed ging prikken. Dit was om te testen of ik hiv had. Ik ben echt bang voor naalden dus ook dat was vreselijk. Daarna was de test klaar en mocht ik me weer aankleden waarna ik ongeveer een week op de uitslag moest wachten. Ik bleek chlamydia te hebben, maar dat wist ik dus eigenlijk al. Maar ik had ook nog een vaginale infectie.

Tegen de chlamydia kreeg ik 2 tabletten die ik na het eten moest innemen en voor de infectie ook. Toen mocht ik een week geen seks hebben en toen waren de SOA en de infectie weg. De jongen van wie ik de SOA had heeft zich een week later laten testen en behandelen. Ik doe het sinds ik dit heb meegemaakt altijd veilig. Ik heb nu ook weer een vriend en we doen het tot nu toe altijd veilig. Ik heb hem ook gelijk de eerste avond verteld dat ik chlamydia heb gehad en dat we het dus gewoon met condoom moeten doen. We gaan ons wel binnenkort laten testen en als we allebei geen SOA hebben kunnen we het onveilig doen. Maar tot die tijd doe ik het echt niet zonder condoom. Ik heb een behoorlijk trauma aan de test en de SOA overgehouden. Het was een hele nare ervaring om die jongen van wie ik het had en de GGD op te bellen en te beseffen dat ik een SOA had. Maar ook de test zelf was gewoon vreselijk. Gelukkig heb ik te kort met mijn SOA rond gelopen om onvruchtbaar te worden. In het begin was ik er ook heel stil over en wilde ik niet dat iemand het wist, maar nu boeit het me niet zoveel meer. Iedereen heeft weleens griep, ik had gewoon een SOA.”

En wat Evelynn iedereen die seksueel actief is nog wil meegeven: Schaam je niet om over een condoom te beginnen want je verpest je eigen lichaam door onveilige seks te hebben. De schaamte is uiteindelijk groter als je met een SOA rondloopt dan dat je over condooms moet beginnen. Het gebruik van een condoom getuigd juist van respect voor je eigen lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: