Richard over een SOA-test

En wat dan als je onveilig seks hebt gehad en je denkt een SOA te hebben? Dan is het verstandig om een SOA-test af te laten nemen, want als je een SOA hebt kan je die makkelijk doorgeven aan iemand anders. Richard is zo iemand die een keertje onveilige seks had en zich lieten testen of hij nou wel of niet een SOA had.

“De reden dat ik een SOA-test deed was omdat ik toentertijd onveilige seks met iemand had tijdens een one-night stand. Ik kreeg toen later een nieuwe vaste partner en omdat we na een tijdje beide geen condoom meer willen gebruiken heb ik mezelf dus laten testen.”

Richard heeft zijn SOA-test gewoon gedaan bij de huisarts. Dit omdat hij een vertrouwelijke band met zijn huisarts heeft opgebouwd en daardoor ook minder schaamte bij hem kent dan bijvoorbeeld een arts in het ziekenhuis. “De test zelf was echt verschrikkelijk. Ik kan nu wel leuk zeggen van ik ging naar de huisarts, nam een test af en hoppa, maar zo ging het niet. Bij mij ging er wattenstaafje in mijn plasbuis om zo na te gaan of ik dus een SOA had. Dat was erg pijnlijk en als ik het nu weer zo vertel huiver ik bij de gedachte om dat ooit nog eens te moeten laten doen. Als ik dus ooit weer zomaar met iemand seks heb zorg ik wel dat ik een condoom om heb. Schaamte voor die test had ik niet echt. Ik wilde gewoon zeker weten of ik niks had en dan liever zo’n test dan iemand besmetten met een SOA.”

En wat geeft Richard als tip? “Gebruik altijd een condoom als je voor het eerst met iemand seks hebt. Mocht je na een tijdje elkaar vertrouwen en het zonder condoom willen doen, doe dan eerst een SOA-test want sommige want bij sommige SOA’s merk je niet dat je ze hebt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: