Waarom veilige seks?

Goede seks is veilige seks.
Veilige seks betekent dat je seks hebt met condoom. Er zijn veel mensen die dit niet willen maar het is wel heel belangrijk. Als je geen veilige seks hebt kan het meisje zwanger worden, ook als ze aan de pil is. Want de pil geeft niet 100% zekerheid tegen zwanger worden. Maar je kan ook een SOA oplopen. Je hebt alleen kans om een SOA op te lopen als één of beide personen al eens onveilige seks hebben gehad met iemand.
Waarom veilige seks:

SOA’s kunnen heel vervelend zijn en je hoeft niet altijd te merken dat je er één hebt. Er zijn SOA’s waar je jaren mee kunt rondlopen zonder dat je het door hebt. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Welke SOA’s je kan oplopen en welke gevolgen dit heeft vind je onder het kopje de SOA top 10’ .

Als je onveilig vrijt is het belangrijk dat je daarna een SOA-test doet om er zeker van te zijn dat je geen SOA hebt opgelopen. Het doen van deze test vinden veel mensen geen pretje. Je kan dus beter het zekere voor het onzeker nemen. Als je wilt lezen over de ervaringen van iemand die een SOA-test gedaan heeft klik dan hier. De onzekerheid die je kan krijgen van onveilig vrijen is al reden genoeg om wel een condoom te gebruiken. Want ook al zegt de persoon met wie je seks hebt dat hij/zij geen SOA heeft, kan dit wel het geval zijn.

Als je een vaste vriend of vriendin hebt kan je samen besluiten om toch onveilig te vrijen, mits het meisje goed beschermd is om niet zwanger te worden. Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen die 100% beschermen tegen zwanger worden. Het is wel belangrijk dat, wanneer je besluit onveilige seks te hebben, je allebei een SOA-test doet als je al eens onveilig gevreeën hebt. Zo weet je tenminste zeker dat je geen SOA op kunt lopen als je besluit geen condoom meer te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: