Voorbehoedsmiddelen

Op deze pagina kom je alles te weten over de belangrijkste twee voorbehoedsmiddelen. Het condoom en de pil. Zo kom je de voor- en nadelen te weten over het condoom en de pil.

Het condoom
Je zou het niet denken maar er bestaan condooms voor mannen en vrouwen. Het condoom is een middel om een zwangerschap te voorkomen en daarnaast is het ook het enige voorbehoedsmiddel om SOA’s tegen te gaan.
Een condoom kan je in allerlei maten, kleuren en smaken kopen. Verder zijn er ook nog bepaalde ‘pretcondooms’. Deze kunnen geribbeld zijn of hebben nopjes. Maar pas wel op, want deze condooms beschermen je niet tegen SOA’s of een zwangerschap.

Maar soms kan het met condooms toch nog fout gaan. Zo kan het condoom scheuren of afglijden. Wil je zeker weten dat het condoom niet gescheurd is tijdens de seks? Laat het condoom dan na afloop van die wilde vrijpartij vollopen met water. Lekt ie dan niet, dan zit je goed.

Omdat mensen soms bang zijn dat het condoom scheurt, doen ze soms twee condooms over elkaar. Dit verhoogt juist de kans dat het condoom beschadigt. Het lijkt dus misschien slim, maar is dom.

Het vrouwencondoom is wat minder bekend en vind je ook niet zo snel in de supermarkt. Een vrouwencondoom kun je net zoals een mannencondoom maar één keer gebruiken. Gebruik nooit, een vrouwencondoom en een mannencondoom tegelijk. Dit verhoogt namelijk de kans op scheuren en dus ook op SOA’s en zwangerschap.

De pil
De pil is alleen voor vrouwen en alleen op recept verkrijgbaar. Dit voorbehoedsmiddel is naast de condoom het populairst en wordt ook het meest gebruikt. Maar in tegenstelling tot de condoom beschermt de pil alleen tegen zwangerschap en niet tegen eventuele SOA’s. Dus als je zonder condoom seks wilt hebben zorg er dan eerst voor dat je vriendin aan de pil is en dat ze is gecheckt op eventuele SOA’s.

Je kan ook de pil in samenwerking met het condoom gebruiken. Dit wordt ‘Double Dutch’ genoemd. Hiermee heb je 100% zekerheid dat je geen SOA oploopt of dat je zwanger wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: